Volledig scherm
Links de geplande autotunnel bij de Voorpoort, rechts de nieuwe fietsers- en voetgangerstunnel bij de Nieuweweg-Noord tussen Veenendaal en Renswoude © gemeente Renswoude

N418 van De Klomp naar Veenendaal vanaf maandag dicht

VideoVEENENDAAL/RENSWOUDE - De Klompersteeg, alias de N418, tussen De Klomp en Veenendaal, gaat vanaf maandag dicht voor autoverkeer. Dat betekent onder meer dat de bussen bij station Veenendaal-De Klomp tijdelijk aan de zuidkant stoppen.

Daar komt een tijdelijke bushalte voor de buslijnen 5 en 81. De Klompersteeg, die van De Klomp langs het bezoekerscentrum Grebbelinie naar Veenendaal loopt, gaat voor het autoverkeer dicht tot en met 13 april. Dat heeft te maken met werkzaamheden aan de nieuwe autotunnel van de Voorpoort die op 13 april opengaat. Dat wordt ook de nieuwe verbindingsroute voor het autoverkeer van De Klomp naar Veenendaal.

Bezoekerscentrum bereikbaar

Omleidingen worden aangegeven via borden. Fietsers en voetgangers kunnen het half verharde pad parallel aan de Klompersteeg blijven gebruiken. Bedrijven aan de Nieuweweg-Noord, Klompersteeg, Buursteeg en Onderweg zijn via de A12  en de Nieuweweg-Noord gewoon bereikbaar. Ook Fort aan de Buursteeg is via de Nieuweweg-Noord bereikbaar.

In de afsluitingsperiode wordt de verplichte rijrichting op de N418 nabij de Buursteeg opgeheven waardoor het parkeerterrein van het Fort bereikbaar blijft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei