Volledig scherm

Nachtbus van Utrecht naar Veenendaal voor feestende jongeren

VEENENDAAL - Niet thuis komen na een avondje stappen, omdat er 'niks meer reed', is vanaf december geen excuus meer. Vervoerder Syntus zet een speciale nachtbus in tussen Utrecht en Veenendaal.

N81, de nachtlijn tussen Utrecht en Veenendaal. Deze rijdt in de nacht van zaterdag op zondag vanaf Utrecht naar station Veenendaal Centrum en is bedoeld voor stappende jongeren. Tussenstop van de bus is station Driebergen-Zeist. Vanaf daar rijdt hij over de A12 naar de eindhalte Veenendaal.

Sneldienstlijn
Ook wordt de sneldienstlijn X80 tussen Rhenen en Amersfoort opgericht. Deze rijdt in ongeveer anderhalf uur van Ouwehands Dierenpark in Rhenen naar Amersfoort Centraal Station of andersom. Hierbij komt de bus door Veenendaal, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Leusden. Vanaf 19.00 uur en in het weekend rijdt lijn 80 deze route.

Syntus roept ook, om de spits beter te lijf te kunnen, snelbus 280 in het leven. Deze rijdt van maandag tot vrijdag in de spits tussen Veenendaal en Amersfoort. Hierbij stopt hij bij halte De Poort in Woudenberg.

De Vallei