Volledig scherm
Syntus laat vanaf december een nachtbus naar Rhenen en Wageningen rijden. © Frans Kanters

Nieuwe nachtbus rijdt van Wageningen via Rhenen naar Utrecht

RHENEN - Inwoners van Rhenen en Wageningen kunnen straks met de nachtbus naar Utrecht. Busvervoerder Syntus gaat vanaf december proefdraaien met de bus op de vrijdag en zaterdag.

Dat staat te lezen in de nieuwe dienstregelingen die de provincie Utrecht bekend heeft gemaakt. De nieuwe dienstregeling van Syntus gaat op 9 december 2018 in.

Via Rhenen

De nieuwe buslijn van Wageningen naar Utrecht gaat de N8 heten. De halteplaatsen voor die nachtbus zijn Wageningen Campus, Wageningen Busstation, Rhenen, Veenendaal en nog vier haltes in de richting van Utrecht Centraal. Het is een al bestaande nachtbus van Utrecht naar Veenendaal die nu door wordt getrokken naar Rhenen en Wageningen. Dat is gedaan op verzoek van jongerenorganisaties uit Rhenen en Wageningen, aldus Syntus. De buslijn gaat rijden op de vrijdagavond en zaterdagavond. De exacte tijden zijn nog niet bekend. 

Geen bus Veenendaal-Oost

Goed nieuws voor de stappers uit Rhenen en Wageningen, maar voor de gemeente Veenendaal heeft Syntus een kleine teleurstelling in petto. Veenendaal wil dat de lijn 80/X80 ook door Veenendaal-Oost en Petenbos gaat rijden. Dat gaat echter nu niet lukken. 'Omdat het met de langere rijtijd niet mogelijk is om te keren in Rhenen én aan te sluiten op de treinen in De Klomp vanuit zowel Veenendaal als Renswoude', aldus Syntus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei