Volledig scherm
PREMIUM
Ali Groebe (derde van rechts) van het Kunstplatform Veenendaal tijdens de presentatie van de gedichtenroute door Veenendaal in november 2018. Gedichten genoeg aan de Veenendaalse muren, maar nu nog een nieuwe stadsdichter. © Herman Stöver

Nieuwe stadsdichter Veenendaal was lastig te vinden

VEENENDAAL - Op woensdag wordt in Veenendaal de nieuwe stadsdichter voorgedragen. Vanwege een tekort aan goede kandidaten gaan er dit keer geen nominaties aan vooraf. ,,Het is meer dan een Sinterklaasgedicht schrijven", aldus Ali Groebe.

Het liep geen storm bij de aanmelding voor de functie van stadsdichter van Veenendaal. Er waren zelfs zo weinig goede kandidaten dat de jury niet tot drie nominaties kon komen. ,,De jury heeft gelet op de inhoudelijke kwaliteit van de ingezonden gedichten en of de dichter in staat is om zijn werk aan een groep mensen over te brengen. Degene die daar ruimschoots aan voldeed, hebben we besloten als stadsdichter voor te dragen. We wilden het toch door laten gaan", vertelt Ali Groebe van KunstPlatform Veenendaal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei