Volledig scherm
PREMIUM
Het Dak van de Markt in Veenendaal. © Herman Stöver

‘Nu weer een granaat voor de deur, ik zeg: zaak sluiten’

VEENENDAAL - Horeca-ondernemers aan de Markt in Veenendaal zijn klaar met de geweldsdreigingen bij café Het Dak van de Markt. Donderdag lag bij het feestcafé een granaat voor de voordeur. Het zoveelste incident. De horecazaak werd vorig jaar in vier maanden tijd drie keer beschoten. Vorige week volgde een aanslag met een brandbom.

Omringende ondernemers en bewoners zijn bang en vrezen voor een foute afloop. Zij willen dat de horecazaak sluit en van het plein verdwijnt. 

De granaat werd donderdag in alle vroegte gevonden door een medewerker van een beveiligingsbedrijf, die daarna de hulpdiensten alarmeerde. Uit bewakingsbeelden blijkt dat de dader het explosief rond 01.45 uur plaatste.

Eigenaar Sytse Tamminga van café Dak van de Markt heeft volgens eigen zeggen ‘geen idee in welke hoek’ hij de oorzaak moet zoeken. ,,Wist ik dat, dan was het niet gebeurd. Hier zit ik natuurlijk ook niet op te wachten.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei