Volledig scherm
De rotonde op de Rondweg-Oost waar een ongelijkvloerse kruising moet komen. © Herman Stöver

Onderzoek naar lagere snelheid Rondweg-Oost Veenendaal

UTRECHT/VEENENDAAL Automobilisten mogen in de toekomst mogelijk minder hard rijden op een verbrede Rondweg-Oost in Veenendaal. Provinciale staten gaat daar een onderzoek naar doen. 

Provinciale Staten besprak maandag hoe het verder moet met de Rondweg-Oost, de provinciale weg door Veenendaal die in de toekomst dicht dreigt te slibben. Een van de maatregelen die Veenendaal graag wil, is een verlaging van de snelheid wanneer die weg verbreed wordt van twee naar vier rijstroken.

Minder snel

Een meerderheid in Provinciale Staten wil dat wel laten onderzoeken. Daarbij wordt gedacht om de maximum snelheid van 80 naar 60 kilometer te verlagen, maar ook andere snelheden kunnen onderzocht worden. Langzamer rijden zou dan de leefbaarheid van de aanwonenden ten goede moeten komen.

In de motie steunen de partijen ook het plan van Gedeputeerde Staten om op de rondweg ter hoogte van de Prins Clauslaan een ongelijkvloerse kruising aan te leggen. De rotonde op die plek is een van de knelpunten op de weg. 

Wie betaalt? 

Het is overigens nog steeds de vraag wie dat allemaal moet gaan betalen. Gedeputeerde Staten gaan er vanuit dat Veenendaal 8,5 miljoen mee gaat betalen, de gemeenteraad van Veenendaal heeft eerder aangegeven dat 2 miljoen euro het maximale bedrag is, op voorwaarde dat de provincie tegemoet komt aan de wensen van Veenendaal. Daar hoort de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij de Prins Clauslaan bij. 

Wie wat moet gaan betalen, komt pas in het najaar aan de orde. In december neemt de provincie dan een beslissing.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei