Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Herman Stöver

Onderzoek naar scootmobielpool Veenendaal

VEENENDAAL - Veenendalers die deelnemen aan de gratis scootmobielpool, kunnen daar voorlopig gebruik van blijven maken. De gemeente onderzoekt of het systeem wel goed functioneert. 

Veenendaal begon in 2017 een proef waarbij de bewoners van de seniorenflat aan de Duivenweide gratis een scootmobiel konden delen en gebruiken.

Zowel gebruikers als de gemeente waren in het voorjaar van 2018 tevreden over hoe de scootmobielpool functioneert en daarom werd besloten om de proef definitief te maken. Bovendien is er een tweede locatie bijgekomen. De tweede locatie is op de Kleine Beer waar scootmobielen zijn neergezet voor de complexen Morgenster en Poolster.

Onderzoek of het goed functioneert

De gemeente laat momenteel onderzoeken of het systeem wel goed functioneert. ,,We kijken naar alternatieve manieren om een scootmobielpool te organiseren", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Begin dit jaar werden gebruikers van een scootmobiel opgeschrikt door bezuinigingsplannen van de gemeente die fors geld tekort komt in het sociale domein. Een van de ideeën is om het gebruik van scootmobielen beter te controleren en deze eventueel terug te vorderen. ,,Maar zo lang er nog geen besluit is genomen over een andere wijze van organiseren en er niets anders besloten wordt, blijven de twee pools die nu geopend zijn bestaan", aldus de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei