De Rondweg-Oost in Veenendaal moet vierbaans gaan worden.
Volledig scherm
De Rondweg-Oost in Veenendaal moet vierbaans gaan worden. © Herman Stöver

Onderzoek of stikstofbesluit verbreding Rondweg-Oost in de weg zit

VEENENDAAL Loopt de verbreding van de Rondweg-Oost in Veenendaal gevaar door de problemen met het stikstofbesluit? De provincie laat dat momenteel uitzoeken.

Dat zeggen burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de Veenendaalse SP. 

Onlangs heeft de Raad van State het Nederlandse stikstofbeleid afgekeurd, waardoor er allerlei (bouw)projecten stilgelegd moeten worden of niet door kunnen gaan. Het gaat om vergunningen voor projecten op basis van het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

Het PAS werd gebruikt om vergunningen uit te delen voor stikstof uitstotende projecten. Daarbij werd vooraf rekening gehouden met toekomstig natuurherstel en vermindering van stikstof. Maar omdat die effecten in werkelijkheid niet optraden, heeft de rechter een stokje gestoken voor deze methode van vergunningverlening.

Nog geen zicht op de gevolgen 

De provincie heeft op dit moment nog geen zicht op de eventuele gevolgen, aldus B en W. ‘Tot voor kort ging de provincie uit van inzet van de PAS voor de verbreding. In een eerder stadium is echter ook al aangegeven dat er alternatieven zijn voor de PAS. Deze worden op dit moment nader onderzocht.’

De uitvoering van de verbreding staat op dit moment gepland in de periode 2024-2027, dus van een vertraging is nog geen sprake, aldus Veenendaal.

De provincie Utrecht werd eerder deze maand onaangenaam verrast door het nieuws dat de rijkswegen A12 en A27, onder meer door Amelisweerd, niet verbreed mogen worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei