Volledig scherm
© DG

Onrust in Veenendaal door dvd's met wit poeder

VEENENDAAL - Bij een groot aantal Veenendalers, voornamelijk van allochtone afkomst, is een dvd met wit poeder bezorgd. Het poeder is ongevaarlijk, maar zorgt voor enige onrust in de wijk Dragonder.

Bij de politie zijn 2 dvd's afgegeven. Het is niet duidelijk wie de filmpjes heeft verspreid.

Klein boekje
Bij een paar flats zijn de dvd's in een hoesje met een klein boekje en wat wit poeder bij voornamelijk allochtone inwoners van Veenendaal in de brievenbus gedaan. Op Facebook wordt gewaarschuwd de hoesjes niet te openen en weg te gooien of naar de politie te brengen.

Ongevaarlijk
De actie doet denken aan de poederbrieven met de gevaarlijke stof Antrax van een aantal jaren geleden. De politie heeft het poeder onderzocht en geen stoffen aangetroffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Schijfjes
De politie weet niet wie verantwoordelijk is voor de verspreiding en wil in verband met het onderzoek niet kwijt wat er op de schijfjes staat. Aan de buitenkant is 'de wonderen van de koran' geschreven.

Hoesje
De zus van Hassan Saddriki kreeg ook een dvd. "Ze had er al 1 bij moeder in de prullenbak gezien, maar was er niet echt op aangeslagen. Thuis zat er ook 1 in de brievenbus. Toen ze met haar vinger over het hoesje wreef, voelde ze iets van weerstand en raakte in paniek. Ze stuurde me een appje en ik heb haar naar het bureau gestuurd. Ik weet uit mijn omgeving dat veel mensen de dvd hebben gehad.''

De Vallei