Volledig scherm
De beschadigde kolom. © DG

Onzeker hoe lang parkeerdek Duivenweide dicht blijft door beschadigde kolom

updateVEENENDAAL - De gemeente Veenendaal heeft het parkeerdek op parkeerterrein Duivenweide bij theater De Lampegiet per direct gesloten. De reden is een betonnen kolom die gestut moet worden als gevolg van een lekkage. Hoe lang de sluiting gaat duren, is nog niet bekend.

Volledig scherm
Een leeg bovendek naast theater De Lampegiet. © DG

Het mankement kwam aan het licht tijdens een inspectie aan de verlichting bij het onderparkeerdek. Het parkeerdek naast het theater De Lampegiet bestaat uit een onderdek en een bovendek. Er bleek een oude lekkage te zitten in een betonnen kolom. Hierbij is geconstateerd dat er door inwatering schade is ontstaan in de kolomkop. Die moet nu preventief gestut worden.

‘Er is niemand in gevaar geweest en door deze voorzorgsmaatregel zijn we de risico’s voor’, aldus de gemeente.  De vloeren van het parkeerdek zijn veilig, meldt de gemeente, het gaat alleen om de kolom. Aan de kop van de kolom is duidelijk te zien dat er stukjes los zitten en dat er scheuren in zitten. De gemeente laat onderzoeken welke maatregelen er verder nodig zijn om het parkeerdek weer veilig open te kunnen stellen. Het is nog niet bekend hoe lang dat onderzoek gaat duren en of het alleen bij het vervangen van een pilaar blijft.

Geen auto's meer

Er staan geen auto's meer geparkeerd op het bovendek en onderdek. ,,Handhaving heeft eerst linten aangebracht en parkeerders aangesproken", aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Daarna zijn we overgegaan tot sluiting. Het onderparkeerdek was bij toeval al leeg. Er zijn dus geen mensen die niet bij hun auto kunnen."

Theater De Lampegiet is geïnformeerd over de tijdelijke sluiting. Die hebben de bezoekers voor de voorstellingen van vrijdag en zaterdag geïnformeerd. Op de Duivenweide zijn nog meer parkeerterreinen, dus er worden geen parkeerproblemen verwacht.

,,Bij grote drukte kan men dan uitwijken naar andere garages", aldus de woordvoerder. ,,Zolang we geen duidelijkheid hebben over de te nemen maatregelen bij het onderparkeerdek, blijft het gehele parkeerdek gesloten. We nemen deze voorzorgsmaatregelen, omdat we geen enkel risico willen nemen voor onze bezoekers.”

Volledig scherm
De beschadigde kolom © DG
Volledig scherm
Het lege onderdek. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei