Volledig scherm
Roken en alcohol 67180417 © Shutterstock

Ook Veenendaal moet drankvergunning nog regelen

VEENENDAAL/WAGENINGEN - Niet alleen Wageningen, maar ook de gemeente Veenendaal blijkt nog niet in het bezit van een geldige drank- en horecavergunning. Dus zouden er eigenlijk geen alcoholische drankjes geserveerd mogen worden bij nieuwjaarsrecepties en dergelijke.

De kwestie werd actueel toen de gemeente Buren onlangs hetzelfde constateerde en besloot de alcohol achterwege te laten. Recent hebben veel andere gemeenten onderzocht hoe het bij hen zat met de drankvergunningen. Zoals gemeld in deze krant zijn er in Ede, Rhenen en Renswoude geen problemen en gaat Wageningen de vergunning alsnog regelen.  Veenendaal is bezig met dezelfde procedure.  ,,Half december 2018 hebben wij een aanvraag ingediend voor een vergunning om alcohol te schenken in het gemeentehuis. Een besluit op deze aanvraag is op dit moment nog niet genomen. Wij hebben wel ontheffingen voor bijeenkomsten die voor het besluit op de aanvraag worden georganiseerd‘’, meldt een woordvoerder. ,,In het algemeen vinden wij het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het schenken van alcohol in het gemeentehuis. Om die reden word dit per bijeenkomst afgewogen en worden duidelijke afspraken gemaakt met de cateraar over de wijze waarop.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei