Volledig scherm
De Hoogvliet in aanbouw, afgelopen zomer. Rechts de nu afgesloten keerlus. © Herman Stöver

Oppassen met fietsen plaatsen op Brouwersgracht

VEENENDAAL Bezoekers van de Hoogvliet supermarkt en de Action winkel aan de Veenendaalse Brouwersgracht kunnen hun bromfiets of fiets beter niet meer voor de deur van de winkels zetten. Dan lopen ze het risico dat die belanden onder het bevoorradingsverkeer.

Eigenlijk mag het ook niet, maar veel Veenendalers vinden het handig om hun tweewieler pal voor de winkel te stallen in het 'niemandsland’ waar nog gebouwd wordt. Sinds deze week is dat deel van de Brouwersgracht opengesteld voor de bevoorrading van de winkels. De reden is dat die vrachtwagens geen gebruik meer kunnen en mogen maken van de keerlus die daar nog ligt tussen de Brouwersgracht en winkelpassage Corridor. Die wordt steeds meer gebruikt als een illegale parkeerplek voor auto's die het centrum van Veenendaal bezoeken en daar wil de gemeente een stokje voor steken.

De keerlus is sinds maandag helemaal afgesloten voor autoverkeer. Naast het weren van wildparkeerders wil de gemeente het gebied verfraaien met groen en met nieuwe bestrating. Ook moet er een nieuw deel van de gracht komen te liggen. Voor het vrachtverkeer betekent dat een nieuwe route over de plek waar publiek de tweewieler beter niet meer kan neerzetten. Dan lopen ze het risico op een beschadigd vervoersmiddel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei