Volledig scherm
Opnamen voor Opsporing Verzocht in Veenendaal. © Politie

Opsporing Verzocht: reeks overvallen Veenendaal en Kesteren door zelfde dadergroep

VEENENDAAL - Een reeks overvallen en een straatroof die in het afgelopen jaar plaatsvonden in Veenendaal en Kesteren zijn waarschijnlijk door een en dezelfde dadergroep uitgevoerd. 

Dat veronderstelt de politie. In de uitzending van Opsporing  Verzocht besteedt de politie dinsdagavond aandacht aan deze misdrijven in de hoop de daders op het spoor te komen. Daarbij worden mogelijk ook camerabeelden getoond. 

De dadergroep die de recherche op het oog heeft is waarschijnlijk in wisselende samenstellingen te werk gegaan. Twee personen overvielen op 8 december 2018 de Aldi aan de Slotemaker de Bruïnestraat. Eind december pleegde een groep jongeren een straatroof op het Achterstraatje waarbij een dure merkjas werd gestolen. 

Juwelier Kesteren

Eind maart en begin april dit jaar waren er overvallen op snackbar De Vallei en TenT in Veenendaal. Op 18 april werd een juwelier in Kesteren overvallen door drie mannen. Van die drie is er een aangehouden door een passant.

De uitzending begint dinsdagavond om 20.30 uur op NPO1. 

Volledig scherm
De cafetaria in Veenendaal waar eerder een overval plaatsvond. © AS Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei