Volledig scherm
De winnaars van de Veenendaalse Oscars © Veenendaal FILMT

Oscars Veenendaal voor jong talent

VEENENDAAL - De Veenendaalse Oscars zijn uitgereikt. In de categorie tot en met 18 jaar ging de prijs naar Simon van Eek met zijn speelfilm ‘Ideaal’. In de categorie 19 jaar en ouder mocht het gouden beeldje uitgereikt worden aan de 20-jarigen Aernout Groenendijk en Marnix van Soest voor hun spannende film ‘Fear the Woods’.

Een dark mysterie, een animatiefilm, een documentaire en een sterk staaltje poëtische videokunst. Het waren slechts een aantal genres die het grote filmscherm sierden tijdens de vierde editie van Veenendaal FILMT! Maar liefst 13 Veense filmmakers gingen de uitdaging aan om samen of alleen een korte film te maken omtrent het thema ‘Zwart Wit’. De jury had het moeilijk, er waren veel goede inzendingen ,,Na vier edities is Veenendaal FILMT! echt een kwalitatief goed festival geworden met veel talent waar Veenendaal trots op mag zijn’’, aldus juryvoorzitter Jacco van de Weerd. De ene film was gefilmd met een smartphone, de ander met een professionele camera.

,,Volgend jaar is het thema FEEST!,’’, aldus organisator Sanne Heymann. ‘Veenendaal FILMT!’ wordt georganiseerd door Filmhuis Veenendaal, Theater De Lampegiet en Amateurkunstfestival Veenendaal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei