Marieke Overduin
Volledig scherm
Marieke Overduin

Oud-wethouder van Veenendaal Marieke Overduin duikt op in gemeente Oude IJsselstreek

GENDRINGEN - Oud-wethouder van Veenendaal Marieke Overduin-Biesma is door het CDA voorgedragen als nieuwe wethouder in Oude IJsselstreek. Ze wordt in de raadsvergadering van donderdag 26 maart naar verwachting benoemd in haar nieuwe functie.

Dat meldt CDA Oude IJsselstreek in een persbericht. Overduin-Biesma wordt daarmee in de Achterhoekse gemeente de opvolger van Peter van de Wardt, die medio december opstapte omdat hij geen vertrouwen meer voelde van de raad.

Vorige week is definitief afscheid genomen van de oud-wethouder in een drukbezochte afscheidsreceptie, waarna het CDA de tijd rijp achtte om naar buiten te komen met Overduin-Biesma als nieuwe wethouderskandidaat.

Wethouder en raadslid

Met Overduin-Biesma krijgt Oude IJsselstreek een wethouder met veel ervaring in het openbaar bestuur. In Veenendaal was ze behalve raadslid (van 2006 tot 2014) en fractievoorzitter ook nog wethouder van 2014 tot 2018.

Nadat het CDA bij de verkiezingen in 2018 uit het college verdween, was ze nog een tijdje raadslid in de Veenendaalse gemeenteraad. In december 2019 nam ze daar afscheid omdat ze naar Ede verhuisde. 

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei