Volledig scherm
De verbouwing van de Pniëlkerk is maandag begonnen. © DG

Oude façade van Pniëlkerk weer even zichtbaar

VEENENDAAL - Het oude aanzicht van de voormalige Pniëlkerk in Veenendaal is weer zichtbaar geworden. Maandag begon de verbouwing en kwam de originele façade achter het metselwerk vandaan.

De voormalige kerk in het centrum van Veenendaal wordt de komende maanden omgebouwd tot een nieuwe pleisterplaats. Downtown Veenendaal, een initiatief van evenementenorganisatie De Basiliek, maakt daar een ontmoetingsplek met onder andere een grand café, een kapper, zithoekjes, vergaderruimte en kinderspeelplaats.

Nieuw portaal

Volledig scherm
Een impressie van de voormalige Pniëlkerk na de verbouwing. © De Basiliek

De kerkgemeenschap is sinds 2011 verhuisd en sindsdien stond het gebouw leeg. De originele ingang van het gebouw verdween bij een eerdere verbouwing achter een nieuwe muur en een nieuw portaal. Die is nu weer zichtbaar nu de buitenste muur wordt verwijderd.

De pui van het gebouw krijgt een glazen wand. De verbouwing moet medio 2019 klaar zijn. Twee maanden geleden konden kerkgangers van de voormalige kerk nog de oude kerkbanken kopen. Die gingen voor 50 euro van de hand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei