Volledig scherm
Parkeergarage Tricotage. © DG

Parkeerbedrijven naar rechter om gratis parkeren Veenendaal

VEENENDAAL - De commerciële parkeerbedrijven Q-park en Punt Beheer stappen deze vrijdag naar de rechter om een proef met gratis parkeren op zaterdag in Veenendaal tegen te houden.

Zij vechten daarmee een besluit van de gemeenteraad aan om vanaf zaterdag tot 1 januari 2017 bezoekers in de 3 gemeentelijke parkeergarages gratis te laten parkeren. Voor de commerciële garages geldt het gratis parkeren niet.

'Oneerlijk'
"Dit is oneerlijke concurrentie. We gaan daar ook niet in mee, omdat we die inkomsten nodig hebben”, zegt directeur Joop Punt van Punt Beheer.

Noodzaak
Het gemeentebestuur nam dit besluit omdat de nood hoog is in winkelstad Veenendaal. Het centrum trekt steeds minder bezoekers, parkeergarages staan leeg en buurgemeente Ede kent in tegenstelling tot Veenendaal inmiddels al een koopzondag. En dus moeten er alternatieven worden bedacht om de consument alsnog naar de binnenstad te trekken.

De gemeente heeft zo’n 40 procent van de ongeveer 2.000 parkeerplaatsen in de binnenstad in beheer. De rest is in handen van commerciële partijen.

De Vallei