Volledig scherm
© Foto: Ivo Jonker

Pasgetrouwd stel uit Veenendaal door een foutje al na twee dagen gescheiden

VEENENDAAL - Gelukkig getrouwd? Daar dacht de gemeente Veenendaal anders over. Door een foutje bij de administratie zijn Sander Reijerse en Aletta van der Velpen na twee dagen alweer gescheiden. Reijerse: ,,We bleven heel rustig, fouten worden gemaakt.”

Het stel trouwde op dinsdag 5 juni en vertrok twee dagen daarna naar de Ardennen voor een lang weekend. ,,Toen we terugkwamen, lagen er twee brieven op de mat. De ene was voor Aletta, waarin stond dat ze getrouwd is en dat ze haar naam kan wijzigen. De andere was voor mij, waarin stond dat ik ben gescheiden”, vertelt Reijerse. 

Volledig scherm
De brief waarin Sander Reijerse werd meegedeeld dat hij gescheiden is. © Foto: Sander Reijerse

,,We waren eerst een beetje bang dat we veel moesten regelen, maar we bleven wel rustig. We konden er ook wel een beetje om lachen. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 11 was en ik was van plan om het anders of beter te doen. Dat is niet helemaal gelukt.” 

De gemeente is nog aan het onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. ,,We hebben die vraag al uitgezet bij het klantencontactcentrum, de afdeling die deze gegevens invoert en afhandelt. Het is natuurlijk heel vervelend dat zoiets gebeurt”, zegt gemeentewoordvoerder Frank Bartels. ,,We betreuren de fout en willen ook weten hoe het is gekomen. Zo’n fout wil je niet nog een keer maken, hoe het ook is gebeurd.“

Reijerse hoopt dat het snel geregeld kan worden. ,,Ik ben vooral benieuwd hoe het nu in het systeem staat, want bij mijn vrouw is het wel goed gegaan. Ik vraag me af met wie ze dan getrouwd is”, zegt hij lachend. Het stel heeft zelf gelukkig meer vertrouwen in hun huwelijk dan de gemeente. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei