Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Plan voor busjes op bedrijventerreinen Veenendaal

VEENENDAAL - Je werkt op een Veenendaals bedrijventerrein en je wilt niet met de auto naar je werk. Dan heb je een probleem, aldus de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV). Want het openbaar vervoer laat daar te wensen over. Daarom overweegt de BOV om zelf busjes in te gaan zetten.

Het probleem speelt op alle bedrijventerreinen van Veenendaal, aldus Sijmen van Dommelen, parkmanager van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal. En niet alleen op Ambacht en Nijverkamp, twee terreinen aan de zuidkant van de stad waar de bus niet rijdt. Op de bedrijventerreinen langs de A12 rijden wel bussen. ,,Er zijn onlangs nog twee haltes bijgekomen’’, aldus Van Dommelen. ,,Maar ook daar is er een vraag naar openbaar vervoer.’’

Te grote afstand en niet frequent

Er rijden wel bussen maar die doen er, volgens de info die de BOV krijgt, lang over. Bovendien stoppen ze op grote afstand of rijden niet frequent. ,,Hierdoor haken sommige medewerkers af om hier in Veenendaal te werken en dat is natuurlijke een slechte zaak’’, aldus een oproep die Van Dommelen samen met Gerda van de Pol van de gemeente heeft gedaan.

Want de BOV overweegt om zelf met busjes te gaan rijden. Daarom is er een oproep gedaan onder de werknemers van de Veenendaalse bedrijventerreinen om te melden of ze daar interesse in hebben. Van Dommelen: ,,We willen bekijken of er een andere collectieve oplossing denkbaar is, bijvoorbeeld de inzet van een haal-en-brengservice vanaf de stations tot aan de voordeur van een bedrijf. Maar dit is alleen zinvol als hiervoor voldoende draagvlak is.’’

De BOV wil in Food Valley verband kijken wat er mogelijk is aan alternatieve vormen van openbaar vervoer. Van Dommelen noemt ook de verbinding tussen Veenendaal en Wageningen die beter kan met het openbaar vervoer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei