Volledig scherm
Timer. © .

Politie adviseert na vier geslaagde inbraken in Veenendaal: laat vooral de lampen in huis aan

VEENENDAAL - Bij vier woningen in Veenendaal zijn inbrekers de afgelopen dagen binnengedrongen. Bij twee andere woningen bleef het bij een poging tot inbraak. Volgens de politie hadden de inbraken voorkomen kunnen worden als er verlichting had gebrand in de woningen. 

Dat laat de politie weten in een Facebookbericht. Op de Clercqstraat, de Dr. Slotemaker de Bruïnestraat, de Vondellaan en de Mr. Dr. Schokkingstraat slaagden inbrekers om binnen te komen. Op de Nijhofflaan en de Achterberglaan lukte dat niet en bleef het bij een poging.   

Om inwoners extra alert te maken laat de politie bij de verschillende inbraken weten dat er geen verlichting brandde en dat de woningen een verlaten indruk maakten. Zo waren de gordijnen open en brandde binnen alleen de verlichting van de kerstboom. 

Inbraakrisico daalt 

De politie adviseert Veenendalers te zorgen dat de verlichting brandt, ook als er niemand thuis is. ‘Het is geen garantie dat er bij brandende verlichting niet wordt ingebroken, maar het risico op een woninginbraak neemt dan zeker af. Bent u niet thuis, meerdere lampen aan op de begane grond en iedere verdieping. Een tijdklok kost bij een bouwmarkt slechts €4,99.’

De Vallei