Volledig scherm
© Thinkstock

Politie houdt met getrokken wapens vrouw aan

VEENENDAAL - Een 22-jarige en 18-jarige vrouw uit Veenendaal en man van 18 jaar uit Lunteren zijn woensdagavond aangehouden omdat ze volgens de politie een vuurwapen in bezit hadden. Daarbij heeft de politie de 22-jarige met getrokken wapens uit haar auto gehaald.

Een agent in vrije tijd zag op een parkeerplaats aan de Rondweg-West drie mensen bij een auto, waarvan er één 'een op een vuurwapen gelijkend voorwerp' vasthield.

Kerkewijk
Hij waarschuwde zijn collega's die zagen dat ter hoogte van de Rembrandtlaan twee inzittenden uitstapten. De bestuurster reed door tot aan de Kerkewijk. Daar besloten de agenten, omdat er een vuurwapen aanwezig kon zijn, de 22-jarige inwoonster van Veenendaal met getrokken wapens gecontroleerd uit de auto te halen.

Vuurwapen
Tegelijkertijd kreeg de politie een melding dat twee personen een tas met daarin een mogelijk vuurwapen hadden achtergelaten aan de Jan Steenlaan. De twee konden op de Kerkewijk worden aanhouden. In de tas werd een vuurwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen.

Beide verdachten, een 18-jarige vrouw uit Veenendaal en 18-jarige man uit Lunteren, zijn naar het politiebureau gebracht.

De Vallei