Politie krijgt mogelijke namen van inbrekers in woning bejaarde Veenendaler

VEENENDAAL - Er zijn bij de politie namen genoemd van mannen die mogelijk achter de inbraak in het huis van een hoogbejaarde man uit Veenendaal zaten. Drie mannen stalen daar op 9 januari 800 euro die de toen 82-jarige man klaar had gespaard om zijn auto te laten repareren. Ook namen de inbrekers sieraden en een bankpas mee.

Vorige week werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed. Er werden onder meer camerabeelden van de daders getoond. Naar aanleiding daarvan zijn er tips binnengekomen bij de politie, waaronder twee namen.

De inbraak werd gepleegd aan de Duivenwal in Veenendaal. De bejaarde bewoner was op dat moment van huis. Op camerabeelden is te zien dat de inbrekers aan de voorkant van het huis probeerden binnen te komen. Dat mislukte. Vervolgens forceerden ze een ruit aan de achterkant om binnen te komen.

De 82-jarige man merkte de inbraak bij thuiskomst op, omdat zijn huis overhoop was gehaald.

Volledig scherm
Videostill uit Opsporing Verzocht. © videostill
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei