Volledig scherm
Maandverband bij de ingang van de Nasser moskee in Veenendaal © Yasin Makineli

Politie pakt man op die moskee Veenendaal besmeurde

VEENENDAAL - De politie heeft donderdagavond een man aangehouden die begin deze week de Nasser moskee in Veenendaal besmeurde. Volgens de politie gaat het om een man met verward gedrag.

Hij is aangehouden naar aanleiding van het ingooien van een ruit van een kerk in Veenendaal.Toen de politie ter plaatse kwam stond de verdachte nog te praten met de getuigen bij de kerk en is aangehouden. 

Later werd deze 24-jarige uit Veenendaal herkend door agenten. De politie kon deze man even later ook aanhouden voor het besmeuren van een moskee in Veenendaal. Hij werd herkend op de bewakingsbeelden die daar zijn gemaakt.

De man met verward gedrag is een bekende van de politie. Uit onderzoek blijkt - tot nu toe - dat hij geen religieuze motieven had toen hij de ruit ingooide of de moskee besmeurde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei