Volledig scherm
De auto van 30-jarige © Politie Veenendaal

Politie pakt ‘pannenkoek die op de blaren moet zitten’ op A12 bij Veenendaal

VEENENDAAL - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een slingerende auto aan de kant gezet op de A12 bij Veenendaal. De 30-jarige bestuurder bleek van alles op zijn kerfstok te hebben. ‘Deze (in politiejargon:) pannenkoek zal op de blaren moeten zitten, nu hij zijn billen voor de zoveelste keer heeft gebrand. #leukevangst’, schrijft de politie op Facebook

De man, die het stopteken in eerste instantie negeerde, zat volgens de politie zwetend en met rode ogen achter het stuur. De bestuurder bleek een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij had te veel gedronken en zijn rijbewijs was al langere tijd niet meer geldig, meldt de politie.

Boetes en gevangenisstraffen

De man had nog meer op zijn kerfstok: hij had nog meerdere boetes en gevangenisstraffen open staan en er moest een aantal gerechtelijke uitspraken aan hem worden uitgereikt. Daarnaast wenste hij vier agenten ‘allerlei ziektes toe’. 

De bestuurder is zijn auto voorlopig kwijt. Bovendien kan de man volgens de politie rekenen op verschillende boetes en het uitzitten van een gevangenisstraf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei