De twee collectanten.
Volledig scherm
PREMIUM
De twee collectanten. © Politie Veenendaal

Politie schildert collectanten onterecht af als oplichters: 'Duizend maal excuses’

updateVEENENDAAL - De Veenendaalse politie heeft een blunder begaan door collectanten van KiKa op social media af te schilderen als ‘malafide’. ‘Let op, Kika collecteert nooit', waarschuwde de politie op Facebook en Twitter. 

6 reacties

 • Hans

  2 jaar geleden
  Goed dat de politie gewaarschuwd heeft. Mensen kunnen collectanten altijd aan de deur vragen om hun ID en vergunning. Verwarring is erg begrijpelijk omdat KiKa inderdaad nooit collecteert. Dat doen individuen zoals deze twee. Dat maakt controle een stuk lastiger dan als er, zoals meestal, landelijk een collecte wordt gehouden.Zo'n collecte kan dan wel sympathiek zijn, maar zet de deur ook open voor échte oplichters.
 • Dunes

  2 jaar geleden
  Zoals zo vaak hebben mensen op facebook gelijk een oordeel klaar , en door massaal te delen ditdus ook veel gespreid. Nu ook allemaal er voor uit komen dat ze vaut zaten en de mannen in eren herstellen.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Zo'n poll is natuurlijk wel mooi en aardig, maar dan moeten ze het wel uit eigen zak betalen.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Politie checkte wel hoe er bij KIKA gewerkt wordt en na een waarschuwing uit de buurt, wat goed is; maar ging niet na of deze mannen wél een vergunning hebben, wat het geval is!  Had voorkomen kunnen worden, al bieden ze nu keurig hun excuses aan. Maar het kan gevolgen hebben omdat mensen alles op één hoop gooien, en met bagger smijten!  Beschermd worden ze niet!
 • Patries

  2 jaar geleden
  Maar waar de politie niet aan denkt, is dat het negatieve bericht overal al is gedeeld. En niet meer zal verdwijnen. Omdat mensen alleen moeite doen om negatief nieuws te verspreiden en bij rectificaties hun schouders ophalen. Deze heren zwerven nu dus rond op google, niet fraai. Veroordeelt door de politie, zonder rechter. Mooi verhaal weer. Not.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei