Politie Veenendaal boos om zwerfvuil op grasveld: ‘Waar is het mis gegaan?’

VEENENDAAL - De Veenendaalse politie haalt deze zaterdag hard uit naar degene die een grote hoeveelheid afval heeft achtergelaten op een grasveld. Op een foto is te zien dat op het grasveld flink wat blikjes energiedrank, karton en lege flesjes zijn achtergebleven, zonder dat het in de prullenbak is gegooid. 

Volledig scherm
Het achtergelaten afval. © Politie Veenendaal

De rommel werd gevonden door een agent op een grasveld ter hoogte van De Wiekslag en Boerenzwaluw. Hij laat op Facebook weten boos te zijn om dit gedrag. ‘Waar is het mis gegaan? Bij de opvoeding, verkeerde vrienden of gewoon een jongen( heel vaak zijn het jonge mannen)zonder enig fatsoen', vraagt de agent zich op Facebook af. 

Voor dit asociale gedrag draait uiteindelijk de gemeenschap op, vervolgt de politie zijn relaas. Volgens de politie is het lastig hiervoor boetes uit te delen, omdat agenten of handhavers dit op heterdaad moeten constateren. Wel heeft de agent een waarschuwing: ‘weet dat de politie ook in onopvallende personenauto’s surveilleert. Oh ja, de boetes zijn best hoog.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei