Volledig scherm
De autokrakers inspecteren auto's in Veenendaal. © Politie

Politie zet beelden autokrakers Veenendaal online

VEENENDAAL - De politie heeft foto's en videobeelden online gezet van twee mannen die worden verdacht van een reeks autokraken in Veenendaal. Die was in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 mei.

Destijds werden zes wagens opengebroken en de stuurwielen met airbags en ingebouwde navigatiesystemen gestolen. De dieven staan op beeld, gefilmd door de beveiligingscamera van een bewoner van het Mahlerpad, wiens auto eveneens werd opengebroken.

Tien minuten in de auto
Op de beelden is te zien hoe de twee eerst de auto uitgebreid inspecteren. Een uur later komen ze terug om het voertuig open te breken en de spullen mee te nemen. Dat gebeurt op het gemak, want het duo is zeker tien minuten bezig in de auto, aldus de politie.

Dezelfde daders
Behalve de Audi van de bewoner van het Mahlerpad werden ook twee auto's gekraakt op de Appelvink en één op zowel de Distelvink, Debussystraat als Sweelinckstraat. De politie denkt dat dezelfde daders deze inbraken hebben gepleegd. De auto's die zijn opengebroken waren van de merken Audi, BMW en Mini.

Mensen die meer weten of de verdachten herkennen, wordt gevraagd zich te melden.

Fragment van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. In de nacht van 24 op 25 mei wisten autokrakers zes auto's te kraken met als doel de sturen met airbags en een navigatiesysteem. De politie kan nu duidelijke beelden van de daders laten zien.

De Vallei