Volledig scherm
Hans Wegen van Museum Veenendaal bij drijvende objecten met Veenendaalse onderwerpen in Brouwersgracht. © Herman Stöver

Pontonnetjes met uitbeelding historie van Veenendaal op drift

VEENENDAAL - Er drijven sinds enige tijd pontons met uitbeeldingen van de Veenendaalse historie in de gracht in het centrum, gemaakt door leerlingen van de CSV.

Hans Wegen, medewerker van het Veenendaalse museum was dinsdagmiddag bezig om de pontons weer vast te leggen. ,,De ponton met de schoorsteen van de oude Hollandia-fabriek was losgeraakt en dreef dus door de gracht. Nu ligt-ie weer goed, net zoals de pontons van de Oude Kerk, de turfwinning en de sigarenfabrieken. Er komt er nog eentje bij met schapen,'' Als herinnering aan de wolfabrieken.

Gilbert van Schoonbeke

Wegen: ,,In 2019 is het Gilbert van Schoonbekejaar, hij was grondlegger van Veenendaal, en dan wordt de gracht groter. Dan is er ruimte voor meer pontons met Veenendaalse geschiedenis. En ja, die gaan we stevig vastleggen''. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei