Volledig scherm
xtc © Thinkstock

Pool krijgt twee jaar cel voor xtc-lab in Veenendaal

VEENENDAAL - De 28-jarige Mariusz K. is door de rechtbank veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor het bezitten en bereiden van harddrugs in Veenendaal. De straf was zoals de officier van justitie had geëist.

De verhuurder van de woning van de verdachte belde de politie omdat er opeens enorm lawaai klonk uit zijn appartement aan de Prins Bernhardlaan in Veenendaal. De politie vond daar 8500 xtc-pillen en een tabletteermachine. Drie mannen holden weg. K. werd in de buurt opgepakt.

K. ontkende eerder dat hij vluchtte en dat hij niets met een drugslab te maken zou hebben. De rechtbank gelooft hem niet. Volgens de richtlijnen zou K. van de rechtbank een iets lagere straf moeten krijgen. De rechtbank weegt echter mee dat K. in zijn geboorteland Polen vaker voor drugsfeiten is veroordeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei