Volledig scherm
Parkeerautomaat in Veenendaal. © Herman Stöver

'Proef gratis parkeren Veenendaal moet doorgaan ondanks fouten'

VEENENDAAL - De proef met gratis parkeren in gemeentelijke garages op zaterdag in Veenendaal moet doorgaan. Dit ondanks het feit dat het project niet goed is voorbereid en onvoldoende is onderbouwd.

Dat zegt Engbert Stroobosscher, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Veenendaal en de grote animator achter de proef.

Bezwaar
De proef loopt sinds november en duurt ruim 1 jaar. De commerciële parkeerbedrijven tekenden bezwaar aan. De onafhankelijke bezwarencommissie gaf hen gelijk, waarna het gemeentebestuur deze week de raad voorstelde het plan aan te vullen. Een gang naar de rechter lijkt onvermijdelijk.

Samenwerken
Stroobosscher vindt tussentijds aanvullen eveneens logisch. Hij zegt dat hij deze gang van zaken al had voorzien. "Bovendien, als we het wel goed hadden voorbereid, waren de hakken bij de parkeerbedrijven ook in het zand gegaan."

Geen beter alternatief
Hij hoopt dat de commerciële exploitanten alsnog samen gaan werken met de gemeente op dit punt. "Want ik zie voor Veenendaal geen beter alternatief."

De Vallei