Volledig scherm
PREMIUM
Woordvoerder Michael Melssen van het platform Hoogspanning bij de hoogspanningslijnen die over Veenendaal heen lopen. © Herman Stöver

Provincie wil meebetalen aan ondergronds brengen stroomdraden Veenendaal

VEENENDAAL De provincie Utrecht wil meebetalen aan het ondergronds brengen van hoogspanningslijnen. Dat is goed nieuws voor Veenendaal, aldus Michael Melssen van het Hoogplan Platform. ,,Dat kan net het zetje zijn om het in Veenendaal voor elkaar te krijgen.”

Veenendaal wil ruim 5 kilometer aan hoogspanningslijnen die over honderden huizen lopen, onder de grond brengen. Die ‘verkabeling’ gaat de gemeente maximaal 5,7 miljoen kosten. Dat is veel minder dan de werkelijke kosten die geschat worden op zo'n 27 miljoen euro. De reden: het Rijk gaat een groot deel meebetalen, gemeenten hoeven maar maximaal één miljoen euro per kilometer stroomdraden te betalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei