Volledig scherm
De parkeergarage Corridor van Q-Park, een van de twee garages van het bedrijf in Veenendaal. © ANP

Q-Park dient schadeclaim in bij gemeente Veenendaal

VEENENDAAL Q-Park heeft een schadeclaim van bijna 170.000 euro ingediend bij de gemeente Veenendaal. De eigenaar van twee parkeergarages in Veenendaal claimt dat bedrag als misgelopen inkomsten.

Veenendaal en Q-Park zijn al jaren verwikkeld in rechtszaken over misgelopen parkeergelden. De ruzie begon eind 2015 toen Veenendaal een proef begon met gratis parkeren op de zaterdag in de drie gemeentelijke parkeergarages. Op die manier hoopte Veenendaal meer bezoekers naar het winkelcentrum te trekken. Q-Park, eigenaar van twee particuliere garages in het Veenendaalse centrum, beschouwt dat als valse concurrentie. Die proef eindigde in februari 2017 nadat de rechtbank in Rotterdam er een streep doorheen zette.

Geld terug

Q-Park maakte in maart van dit jaar bekend dat ze de gederfde inkomsten terug wil krijgen van de gemeente. Want op die zaterdagen parkeerden mensen veel minder in de Q-Parkgarages en niet in de gratis garages van de gemeente, aldus de advocaten van de parkeerexploitant. Q-Park heeft opdracht gegeven aan een onafhankelijke schadetaxateur om de schade inzichtelijk te maken. Daar is nu een bedrag uitgekomen van 168.199 euro uitgekomen.

De brief is op 11 juni verstuurd, Q-Park wil het bedrag binnen dertig dagen tegemoet zien van de gemeente, anders dreigt een nieuwe rechtszaak. Het college van burgemeester en wethouders heeft nog geen reactie gegeven op de schadeclaim van het bedrijf. De brief van de advocaten van Q-Park zit bij de ingekomen stukken van de gemeenteraad voor komende donderdag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei