Volledig scherm
Foto DG

Raadslid uit Veenendaal stapt over naar DENK

VEENENDAAL - Het Veenendaalse gemeenteraadslid Gökhan Çoban heeft zich aangesloten bij de politieke partij DENK. Hij stapte vorige maand uit de raadsfractie van D66 na de val van het college. Çoban mag tijdens de raadsvergaderingen in Veenendaal DENK niet vertegenwoordigen.

Çoban stond in 2013 nog op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamer en was sinds 2014 raadslid in Veenendaal voor D66.

'Onder druk gezet'
In oktober stapte hij uit de fractie na een vertrouwensbreuk in het college van B en W. Çoban voelde zich op ongeoorloofde wijze onder druk gezet door zijn fractie om te stemmen voor het ontslag van wethouder Frits Beckerman.

„Omdat Beckerman, voor zover ik weet geen fout of misstap heeft begaan. Dan ga ik niet blindelings een motie steunen waarmee ik het inhoudelijk en principieel niet eens ben", aldus Çoban.

DENK Veenendaal
De Veenendaler zat de afgelopen weken onder eigen naam in de fractie en neemt voortaan zitting in de raad als fractie Çoban. Hij is het tweede raadslid in Nederland voor DENK. Het Alkmaarse oud-PvdA gemeenteraadslid Mohamed Keskin (36) sloot zich in oktober aan bij DENK.

Vertegenwoordiging
Çoban mag tijdens de raadsvergaderingen in Veenendaal DENK overigens niet vertegenwoordigen. Volgens het reglement van orde mag een raadslid dat uit een fractie stapt geen partij vertegenwoordigen die niet in de raad verkozen is bij de laatste verkiezingen, laat burgemeester Wouter Kolff weten.

In de raadzaal zal de politicus dus worden aangeduid als lid van de onafhankelijke fractie Çoban. In 2018 hoopt hij wel met een lokale afdeling van DENK in de gemeenteraad te komen.

Volledig scherm
Gökhan Çoban stapte uit de raadsfractie van D66 in Veenendaal. © D66 Veenendaal

De Vallei