Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige schuilkerkje aan de Zandstraat is nu een opslagruimte. © Herman Stöver

Reddingsplan in de maak voor voormalige schuilkerk van Veenendaal

VEENENDAAL Er gloort hoop voor de voormalige schuilkerk aan de Zandstraat in Veenendaal. Het in 1865 gebouwde kerkje is tegenwoordig een vervallen opslagruimte. Maar de historische vereniging Oud Veenendaal (HVOV) presenteert op 30 april plannen om de kerk weer in oude glorie te herstellen.

Het gebouw is een gemeentelijk monument maar ligt er deels vervallen bij. De HVOV zou dat gebouw graag in oude luister herstellen. ,,Niet alleen vanwege de historische waarde van het gebouw maar ook vanwege de betekenis”, zegt Bert van den Bos, voorzitter van de HVOV. In 2016 begon een werkgroep van de vereniging een onderzoek om te kijken of het gebouw van de ondergang gered kon worden. ,,Het is het oudste protestantse kerkje van Veenendaal, aldus Van den Bos. ,,Wanneer je de Oude Kerk aan de Markt niet meetelt. Dat gebouw begon zijn geschiedenis ooit als katholieke kerk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei