Volledig scherm
De boodschap bij de parkeergarage is duidelijk. © DG

'Schade door gratis parkeren Veenendaal is koffiedik kijken'

VEENENDAAL - De bedrijven die parkeergarages in Veenendaal runnen zijn te voorbarig als ze stellen schade te lijden door de proef met gratis parkeren op zaterdag in 3 gemeentelijke garages. Als de proef slaagt, zouden de bedrijven er zelfs beter van kunnen worden.

Dat stelt de gemeente Veenendaal in de pleitnota die deze week is ingediend in het geschil met Q-Park en CBRE (winkelcentrum Corridor) en Punt Beheer, exploitant van de parkeergarage Scheepjeshof.

Raad
De gemeenteraad besloot eind vorig jaar in meerderheid tot de proef, waardoor de gemeente waarschijnlijk 60- tot 80.000 euro parkeerinkomsten misloopt. De bedrijven tekenden bezwaar aan tegen het besluit van de gemeenteraad om een jaar lang de experimenteren met gratis parkeren in de gemeentelijke garages. De proef loopt tot eind dit jaar.

Rechter
Eerder dreigden Q Park en Punt naar de rechter te stappen om te voorkomen dat de proef zou worden ingezet. Dat idee hebben ze laten varen, maar ze proberen nu via de gemeentelijke bezwarencommissie en daarna mogelijk via de rechter hun gelijk te halen.

De zitting van de bezwarencommissie was maandag, de uitspraak volgt over uiterlijk 6 weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei