Volledig scherm
PREMIUM
Natuurgebied De Hel in Veenendaal © Foto Raphael Drent

Schoner water maar ook bomenkap in de Blauwe Hel in Veenendaal

VEENENDAAL - Er wordt zes hectare bos gekapt in natuurgebied De Blauwe Hel bij Veenendaal. Dat is noodzakelijk voor de instandhouding van het zeldzame veenmosrietland. Ook wordt water van de Grift zoveel mogelijk geweerd uit de Blauwe Hel en de naastgelegen Hel.

Het zijn maatregelen om de natuurgebieden te beschermen, ze maken onderdeel uit van het Natura2000-gebied in het Binnenveld. Een provinciale statencommissie in Utrecht buigt zich woensdagmiddag over het nieuwe beheerplan voor het Natura 2000-gebied. De bomenkap in de Blauwe Hel is noodzakelijk zo is vastgesteld. Iets soortgelijks is onlangs uitgevoerd in het Capelleveense bosje in het Wageningse Binnenveld. Als het bos in de Blauwe Hel niet wordt gekapt verlandt het van oorsprong natte gebied verder en dat is slecht voor de habitat, de leefomgeving, van zeldzame dieren en planten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei