Volledig scherm
© DG

School praat met ouders in café over probleem drinkende kinderen

VEENENDAAL - Ouders voorlichting geven over het drinkgedrag van hun kinderen. In Veenendaal deden ze dat maandagavond voor het eerst in het café. Het betreft een samenwerking tussen het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) café De Heeren van Ruysdael in de Veenendaalse binnenstad, de GGD, politie en gemeente.

Remco Enkelaar (uitbater van het café) en Jannie Roelofsen van de GGD hadden al enkele keren lessen verzorgd op de school. Enkelaar: „Toen is het idee ontstaan om voor ouders zo'n avond in het café te houden, zodat ze kunnen zien hoe het er hier aan toe gaat en wat als horeca doen wanneer we te maken krijgen met alcoholmisbruik."

Indrinken
Want indrinken is een groot probleem, weet niet alleen de horeca maar ook de aanwezige politieagenten die over hun ervaringen vertelden. Er waren rond de 50 ouders op de avond afgekomen en konden onder andere luisteren naar de verhalen en tips van ouders die te maken kregen met kinderen die in het ziekenhusi belandden.

Respons
Hoewel het soms confronterend was, is Lydia Germans van het CLV erg blij met de respons. „Het is voor het eerst dat we dit doen. Wat mij betreft is dit ook stap 1, hier gaan we zeker mee verder.

Lees een uitgebried verslag de Valle-editie van De Gelderlander van dinsdag, ook online te lezen in de e-paper.

De Vallei