Volledig scherm
Dancefestival Fuze Outdoor, afgelopen 1 september in het Veenendaalse stadspark. © Herman Stöver

SGP wil dancefestival weg uit stadspark Veenendaal

VEENENDAAL - Het jaarlijkse muziekfestival Fuze Outdoor in Veenendaal hoort niet thuis in de open lucht in het stadspark. Dat vindt de SGP die er vragen over gesteld heeft aan B en W.

De elfde editie van het twee dagen durende festival was dit jaar op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Bij de laatste editie van Fuze Outdoor leek het juist rustiger te zijn met het geluid dan voorgaande jaren, gebaseerd op ervaringen van omwonenden. Maar de SGP - een van de partijen in het college - zegt de afgelopen dagen veel reacties te hebben gekregen van Veenendalers die veel overlast hebben ervaren.

Midden in Veenendaal

De partij vraagt zich af waarom zo'n groot festival met een regionale functie midden in Veenendaal gehouden moet worden. Het stadspark ligt overigens niet in het centrum van Veenendaal maar grenst wel aan woonwijken. 

Verder wil de SGP van de wethouder weten wat dat festival kost, wat voor kosten Veenendaal moet maken voor het feest en hoeveel decibellen er geproduceerd werden. Bovendien vindt de partij dat een dergelijk festival met zoveel geluidsoverlast voor tienduizenden Veenendalers niet in de open lucht op een centrale plek in Veenendaal georganiseerd moet worden.

Andere locatie? 

De partij wil de toezegging dat er volgend jaar naar een andere locatie wordt gezocht. En zo niet, dan wil de SGP weten wat er aan gedaan wordt om 'dergelijke extreem overlast gevende situaties' te voorkomen.

Het antwoord van het college van B en W is nog niet bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei