Volledig scherm
De opening van het gezamenlijke schoolplein van de twee scholen. © Herman Stöver

Sinterklaas schenkt twee scholen een nieuw plein

VEENENDAAL - Sinterklaas kwam vanmiddag een bijzonder cadeau presenteren aan de kinderen van School Alex en de prinses Beatrix School. Hij mocht samen met burgemeester Piet Zoon het vernieuwde schoolplein openen, en voor het eerst delen de scholen hun plein.

 ,,Die pleinen waren altijd gescheiden door fietsenhokken en andere gebouwtjes. Nadat die zijn ingestort tijdens de storm begin dit jaar, rees het plan voor een gezamenlijk plein met allemaal nieuwe toestellen’’, vertelt schoolleider Janita Goedhart. ,,En dus staat er nu een mooi speeltoestel op de plek waar eerst het fietsenhok stond.”

Goedhart is net als de kinderen blij met het nieuwe plein. ,,Voorheen had je bijvoorbeeld wel dat kinderen in de winter sneeuwballen naar elkaar gooiden over het fietsenhok heen. Nu kunnen de kinderen echt samen spelen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei