Marc Terburg werd in zijn snackbar overvallen door een 16-jarige jongen. 'Ik ga je vermoorden!', werd hem toegeroepen terwijl de jongen met een mes dreigde.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Terburg werd in zijn snackbar overvallen door een 16-jarige jongen. 'Ik ga je vermoorden!', werd hem toegeroepen terwijl de jongen met een mes dreigde. © Herman Stöver

Snackbarbaas Marc werd overvallen door een 16-jarige: ‘Ik had een mes tegen m'n buik’

KESTEREN/VEENENDAAL - ,,Ik merk steeds meer dat ik er last van heb’’, verzucht eigenaar Marc Terburg. ,,Het ging allemaal zo snel. De overvaller sprong in een paar seconden over de balie heen. Een tel daarna had ik een mes tegen m’n buik.’’

11 reacties

 • Hulshof

  1 jaar geleden
  Oh ja, en in jeugddetentie ook eens wat meer tucht, orde en regelmaat. Geen vrijblijvend geouwehoer van de begleiding. Laat die jonge gasten op tijd opstaan en op tijd naar bed, geen eindeloos bezig zijn met hun smartphone en social media, leer ze hoe ze zich in de maatschappij moeten gedragen, breng ze respect bij, leer ze te luisteren zonder "ja maar",  en laat ze overdag werk doen dat nut heeft voor de maatschappij. Bv. rommel opruimen, helpen met recycling van waardevolle afgedankte dingen etc. Vroeger had je dienstplicht. Zou goed zijn voor die gastjes.
 • Hulshof

  1 jaar geleden
  Zo'n rotjoch zwaar onder toezicht stellen en zijn ouders/opvoeders ook, nadat hij in jeugddetentie heeft gezeten.
 • ARRA

  1 jaar geleden
  De meeste jongeren weten heus wel wat ze doen. Moeten we niet af van excuses zoeken waarom een jongere en ook volwassenen tot een strafbaar feit zijn gekomen? Jongeren willen graag "groot" zijn. Maak dan ook geen onderscheid in het strafrecht tussen jongeren en volwassenen. 
 • jojo

  1 jaar geleden
  16 jaar en dan al tot dit in staat. Wat moet dat worden als ze ouder worden. Zo mogen dit soort gast ook wel een strenger aanpakken. En dan niet een bureau halt strafje. Nee laat ze maar eens voelen wat ze doen. Want met 16 weten ze dat echt wel.
 • Patrick

  1 jaar geleden
  “is het een Halt-waardig incident”?? En ik lees nog veel meer “excuses”, waarom deze overvaller niet gevangenis in zou hoeven. Wederom houdt men rekening met de omstandigheden van een crimineel. En het slachtoffer dan?? In wat voor een maatschappij leven wij, waar de overheid en instanties liever rekening houden met de omstandigheden van dader(s)??

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei