Volledig scherm
© Persbureau Heitink

Spelende jongens belanden in sloot, een jongetje gereanimeerd

VEENENDAAL - De hulpdiensten zijn vanavond uitgerukt voor twee jongetjes van vijf en zes jaar oud uit Veenendaal die in een sloot belandden. De 5-jarige jongen is door de hulpdiensten gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie weet niet of de jongen bij kennis is. Het andere jongetje maakt het naar omstandigheden goed. Het duo raakte te water op de Sportlaan nabij het ROC en zwembad De Vallei.

Er werd ook een traumahelikopter gealarmeerd. Omstanders zijn in het water gesprongen om de jongens te helpen.

Uit het water geholpen
Het ene jongetje werd al snel het water uit geholpen, maar het andere jongetje werd niet snel gevonden. Uiteindelijk zijn buurtbewoners een cirkel gaan vormen en werd het tweede jongetje op de bodem gevonden. Hij is door de hulpdiensten gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt dat de andere jongen het naar omstandigheden goed maakt.

Ongeluk
Een sporter in de nabijgelegen sportschool zag het ongeluk gebeuren, vertelt een medewerker. „Hij was aan het lopen op een loopband, toen hij uit het raam zag hoe de jongens in het water vielen. In eerste instantie dacht hij dat de jongens er zelf uit zouden komen, maar toen dat niet gebeurde, sloeg hij alarm.'' Ze waren aan het spelen rond het water.
Bij het water, dat het Valleikanaal wordt genoemd, was het erg druk. De sfeer is er bedrukt. De politie meldt dat de oorzaak van het ongeluk nog niet bekend is. Het ongeval wordt onderzocht.

De Vallei