Volledig scherm
De spoortunnel Voorpoort is in april dit jaar geopend als vervanging van de spoorwegovergang Klompersteeg en Nieuweweg-Noord. © Herman Stöver

Spoorwegovergang Klompersteeg gaat dicht

VEENENDAAL/EDE - De laatste dagen zijn aangebroken voor de spoorwegovergang bij de Klompersteeg tussen Ede en Veenendaal. Vanaf maandag is de overgang definitief afgesloten voor alle verkeer.

De spoorwegovergang was jarenlang een belangrijke spoorwegovergang van Veenendaal richting De Klomp, Renswoude en Ede. Maar de spoorwegovergangen tussen Arnhem en Utrecht worden grotendeels vervangen vanwege de toename van het treinverkeer. In het geval van de overgang van de Klompersteeg naar de Nieuweweg-Noord zouden dan de spoorbomen veel te vaak dicht zijn.

Nieuwe autotunnel

Autoverkeer kan sinds kort al gebruik maken van een nieuwe autotunnel die een paar honderd meter verderop is aangelegd onder het spoor aan de Voorpoort, op het bedrijventerrein van Veenendaal. Bij de spoorwegovergang van de Klompersteeg komt een fietstunnel.

Fietsers nog even omrijden

Die is nog niet klaar, waardoor fietsers vanaf volgende week wel tijdelijk om moeten rijden. Fietsers worden omgeleid via de spoorwegonderdoorgang bij De Klomp tot de nieuwe fietstunnel in de eerste week van oktober in gebruik gaat. 

In de bocht van de spoorwegovergang die maandag dicht gaat, opende vorig jaar het nieuwe bezoekerscentrum Grebbelinie de deuren. Dat centrum blijft per auto bereikbaar via de Klompersteeg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei