Pim Kooy in zijn lege sportschool Premium Health Club in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Pim Kooy in zijn lege sportschool Premium Health Club in Ede. © Herman Stöver

Sporters zijn solidair met sportschool in tijden van corona: ‘Kleine groep wil niet betalen’

VEENENDAAL/ EDE - De creativiteit van sportscholen in de Vallei wordt flink op de proef gesteld deze dagen. Nu ze te horen hebben gekregen dat ze zeker nog tot eind april dicht moeten blijven, doen ze hun uiterste best om leden tegemoet te komen. Maar hoe blijf je als sportschool overeind in tijden van corona en wat doe je met het abonnementsgeld van leden?

,,Het zijn bizarre tijden. Niemand heeft hierom gevraagd’’, zegt Wesley Routier, directeur van sportschool LaVita in Veenendaal. Toch voelde Routier de behoefte om zijn leden te compenseren. Zowel financieel als met het aanbieden van online lessen.

Mensen die sporten bij LaVita krijgen de keuze uit maar liefst vijf opties: geen compensatie, 50 procent compensatie, volledige compensatie, gratis upgrade naar een duurder abonnement of gratis personal training. 

Flink wat opties, vindt ook Routier: ,,We kregen vooral in het begin veel vragen over het abonnementsgeld. Maar dit is zo’n unieke situatie, dat we even wat tijd nodig hadden om een passende compensatie te bieden.’’ De steun die LaVita krijgt van haar leden noemt de directeur hartverwarmend. ,,Er is slechts een kleine groep die zegt niks te willen betalen.’’

Quote

Het was wel even slikken toen ik die mail eruit gooide

Pim Kooy, eigenaar Premium Health Club Ede

Positieve reacties kreeg ook Pim Kooy, eigenaar van Premium Health Club in Ede. Ook hij besloot zijn leden een aantal opties voor te leggen: stoppen van de incasso, een compensatiepakket met gratis personal training of geen compensatie. Slechts een minderheid koos voor optie 1.

Kooy: ,,Het was wel even slikken toen ik die mail eruit gooide. Wij zijn een kleine sportschool en we moeten gewoon alle rekeningen blijven betalen. Maar uiteindelijk werd het een positieve dag.’’

Sportcentrum De Vallei, waarin LaVita Veenendaal gevestigd is.
Volledig scherm
Sportcentrum De Vallei, waarin LaVita Veenendaal gevestigd is. © Tamara Reijers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei