Stadsakker Veenendaal heeft eerste oogst al binnen

VEENENDAAL - De Veenendaalse stadsakker heeft al zijn eerste oogst binnen. Afgelopen vrijdag is de eerste andijvie en ijsbergsla uitgedeeld aan klanten van de Veenendaalse voedselbank. 

De stadsakker is een initiatief van de stichting Missie0318. Die verbouwen met vrijwilligers een lap grond langs de Rondweg-oost die met ingang van dit jaar minimaal voor drie jaar ter beschikking is gesteld door de gemeente. De akker is bedoeld om rond de 170 gezinnen in Veenendaal die gebruik maken van de voedselbank, van verse groente en fruit te voorzien.

Snel

Na twee maanden is de eerste oogst al binnen, vertelt Gert Willemsen namens de organisatie. ,,Het gaat sneller dan verwacht. En het is van uitstekende kwaliteit. Het is de bedoeling dat we op de donderdag oogsten zodat de mensen het vrijdag gelijk in hun pakket krijgen.’’

Vrijwilligers

Ejo Smit van de organisatie meldt dat de stadsakker nog wel vrijwilligers kan gebruiken. ,,Zeker het groeizame weer vraagt om veel wieden en natuurlijk oogsten". 

De stadsakker draait alleen met hulp van vrijwilligers. De doelstelling hierbij is om perspectief en zingeving te bieden aan mensen zonder werk of aan mensen in een sociaal isolement.

Volledig scherm
De Veenendaalse stadsakker. © Herman Stöver
Volledig scherm
De Veenendaalse stadsakker. © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei