Volledig scherm
© Leffert Oldenkamp

Start boswerkzaamheden tussen Amerongen en Veenendaal

VEENENDAAL/ AMERONGEN - Staatsbosbeheer start in februari met de houtoogst in Boswachterij Amerongen. Het bos tussen Amerongen en Veenendaal wordt op diverse plekken uitgedund, zodat bomen, struiken en planten meer ruimte krijgen. 

De opbrengst van het hout komt ten goede aan het beheer van het bos. De bomen worden geveld met een speciale houtoogstmachine. De stammen worden opgestapeld langs de bospaden in afwachting van transport naar de zagerijen. De paden in het werkgebied blijven toegankelijk maar kunnen tijdelijk minder goed begaanbaar zijn, zeker bij nat weer, doordat ze stuk worden gereden door het werkverkeer. Als het werk klaar is worden deze paden weer opgeknapt. 

Wie meer wil weten over het werk van de bosbeheerder kan zaterdag 26 januari mee met een gratis excursie. Deze begint om 14.00 uur bij Restaurant 't Berghuis in Amerongen, en duurt ongeveer een uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei