Toveren met de bal tijdens het Freestyle Football Tournament

VideoVEENENDAAL - Het stadsstrand in Veenendaal stroomde zondagmiddag vol jeugdige baltovenaars. Aanleiding voor hun komst was de tweede editie van het International Freestyle Football Tournament. Tientallen atleten van de nog relatief onbekende sport namen het in verhitte battles tegen elkaar op.

Quote

Ze zijn hier vandaag vanuit India, Brazilië, Iran, Comoren en Azerbeid­zjan naar Veenendaal gekomen, om te bewijzen wie in dertig seconden het meest met een bal kan.

Organisator Sjoerd van Stokkum

,,Ze zijn hier vandaag vanuit India, Brazilië, Iran, Comoren en Azerbeidzjan naar Veenendaal gekomen, om te bewijzen wie in dertig seconden het meest met een bal kan’’, formuleert organisator Sjoerd van Stokkum bondig. Het evenement is een initiatief van Team Veenendaal, een organisatie die zich focust op twee doelen: prestatiesporters ondersteunen en evenementen organiseren in de gemeente. 

,,De hele Europese top is hier vanmiddag wel aanwezig, aangevuld door de op dit moment rondtrekkende Aziatische en Zuid-Amerikaanse freestylers’’, aldus Van Stokkum. ,,Vanmorgen is er zelfs nog een jurylid uit Ierland overgevlogen, om hier nu punten uit te delen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei