Volledig scherm
GVVV op sportpark Panhuis in Veenendaal. © Google Streetview

Twee dronken GVVV-supporters op de vuist met politie na verloren wedstrijd tegen Spakenburg

UPDATEVEENENDAAL - Na een verloren uitwedstrijd tegen Spakenburg zijn twee dronken supporters van de Veenendaalse voetbalclub GVVV zaterdagavond slaags geraakt met de politie bij terugkeer op het eigen sportpark Panhuis en aangehouden. Het bestuur van GVVV beraadt zich op maatregelen.

Rond 18.00 kwam de aanhang van GVVV met de supportersbus terug uit Spakenburg. In de bus wordt alcohol geschonken, twee supporters waren behoorlijk onder invloed. Bij aankomst in Veenendaal gedroegen beide supporters zich volgens getuigen ‘onbehoorlijk’. 

Escalatie

Een agent in burger sprak een GVVV-supporter aan, waarna de zaak escaleerde. De agent drukte op de noodknop op zijn portofoon, waarna alle politiewagens die in de buurt waren te hulp schoten om de ‘collega in nood’ te assisteren. 

Volgens woordvoerder  Youri van Doorn van GVVV hielpen andere supporters uit de bus de politie. ,,Ze hebben één van de twee mannen tegengehouden en hem bij de agent weggehouden. Ze hebben erger voorkomen. Daar heeft de politie ze ook voor bedankt.’’

Dronkenschap

De twee mannen werden aangehouden volgens de politie voor belediging, openbare dronkenschap, vernieling, belemmering en wederspannigheid. Justitie beslist wat er verder met de verdachten gebeurt. Volgens de politie maakt de belaagde agent het goed. 

Tussen GVVV en Spakenburg, amateurclubs die beide uitkomen in de tweede divisie, bestaat van oudsher animositeit, zeggen de kenners. Er gaat vaker mis als de ‘blauwen’ – beide clubs spelen in het blauw – elkaar ontmoeten. 

GVVV betreurt het incident. Van Doorn: ,,Dit is uiterst vervelend. Door twee vermeende aanhangers van GVVV wordt de naam van de club in een kwaad daglicht gezet. De zaak ligt nu bij het bestuur. Dat zal besluiten welke vervolgstappen worden genomen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei