Volledig scherm
De geplande snelfietsroutes in de provincie Utrecht © Provincie Utrecht

Twee provinciale snelfietsroutes naar Veenendaal

VEENENDAAL Zeven snelfietsroutes door de provincie Utrecht, waaronder twee naar Veenendaal. Dat is het advies van de Provinciale Adviesraad Snelfietsroutes die deze week voor het eerst bijeenkwam.

De provincie wil samen met een aantal gemeenten zeven snelfietsroutes realiseren om daarmee het fietsgebruik te stimuleren voor woon-werkverkeer en langere afstanden. Daarvoor is de nieuwe adviesraad in het leven geroepen waar onder andere het Wielerplatform Utrecht, ANWB en Veilig Verkeer Nederland in zitten. Die raad gaat zich ook bezig houden met zaken als hoe speed pedelecs en langzame fietsers op één route te combineren zijn.

In het nieuwe mobiliteitsprogramma voor de periode tot en met 2023 staan zeven snelfietsroutes die aangelegd moeten worden. Veenendaal komt daar twee keer in voor. De ene route loopt via Scherpenzeel en Woudenberg naar Amersfoort en de andere snelfietsverbinding staat gepland van Veenendaal via Rhenen naar Bunnik, Zeist en Utrecht. De snelfietsroutes van Veenendaal naar Amersfoort en van Veenendaal naar Utrecht via de Heuvelrug staan op de prioriteitenlijst. 

Gedeputeerde Dennis Straat: ,,Wij hebben hoge ambities met de snelfietsroutes. De provincie neemt het voortouw bij de ontwikkeling van de snelfietsroutes, maar ze kan het zeker niet alleen. We hebben de steun van de gemeenten nodig, maar ook de kennis en kunde van andere belangrijke partners. Via deze nieuwe raad kijken, praten en sturen die mee.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei