Volledig scherm

Twee tijdelijke toiletten voor vrachtwagenchauffeurs in Veenendaal

Vrachtwagenchauffeurs op zoek naar een toilet, kunnen in Veenendaal tijdelijk terecht op het parkeerterrein van de sportvelden aan de Wageningselaan. Daar zijn twee toiletunits neergezet.

Het is een initiatief van de gemeente Veenendaal in samenwerking met de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV). Vanwege de coronacrisis kunnen vrachtwagenchauffeurs bij veel bedrijven niet meer terecht voor een toiletbezoek. 

Onmenselijk

‘Omdat we het onmenselijk vinden om chauffeurs die nergens terecht kunnen ‘de bosjes in te sturen’ hebben de gemeente Veenendaal en BOV samen een tijdelijke voorziening getroffen', meldt de BOV op haar website.
L
Er zijn twee toiletunits geplaatst op het parkeerterrein van de sportvelden van korfbalclub SKF en voetbalclubs De Merino’s. Chauffeurs kunnen hier dagelijks terecht vanaf 06.00 uur 's ochtends tot 23 uur wanneer ze weer gesloten worden.

De ondernemerskring laat wel weten dat het niet de bedoeling is dat vrachtwagenchauffeurs daar lang gaan parkeren op het terrein. De boa's van de gemeente Veenendaal gaan dat in de gaten houden.

Slapen langs A12

Langparkeren voor vrachtwagenchauffeurs is alleen mogelijk op aangewezen locaties langs de snelwegen, zoals bij Veenendaal de A12. In Veenendaal waren er twee jaar geleden wel ideeën voor een parkeerplek in voor vrachtwagenchauffeurs, maar dat is nooit van de grond gekomen.

Secretaris René van Holsteijn van de BOV zei in 2018: ,,Het is niet prettig als chauffeurs ‘s nachts hun wagen parkeren voor een bedrijf en daar slapen en hun behoefte doen. Het is ook niet goed voor de uitstraling van de bedrijventerreinen.’’

De BOV heeft naast de plaatsing van de twee tijdelijke toiletten ook een oproep gedaan aan de bedrijven op de Veenendaalse bedrijfsterreinen om waar mogelijk een steentje bij te dragen. Zo worden bedrijven opgeroepen om gezamenlijk één toilet beschikbaar te stellen voor vrachtwagenchauffeurs, uiteraard onder strikte voorwaarden om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei