Het Scheepjeshofplein in Veenendaal.
Volledig scherm
Het Scheepjeshofplein in Veenendaal. © Jan-Fotografie

Twee ton voor opknap pleinen Veenendaal

VEENENDAAL - Veiliger oversteken op het Scheepjeshofplein en een opknapbeurt voor het rommelige terrein bij het theater. Daarvoor wil Veenendaal twee ton uittrekken.

Dat bedrag wordt dit jaar en komend jaar uitgegeven om de binnenstad leefbaarder te maken. Met name in de zomer heeft het centrum van Veenendaal last van hittestress op warme dagen waardoor er meer groen moet komen.

Voetgangers veiliger oversteken op Scheepjeshofplein

Niet alles kan van die twee ton, reden waarom er een prioriteitenlijstje ligt. De oversteek en de inrichting van het Scheepjeshofplein is een van die punten. Daar zitten voetgangers en fietsers elkaar regelmatig in het verkeer in het vaarwater omdat het onduidelijk is wie nu wie voorrang moet geven. Het plan om voetgangers veiliger over te laten steken, wordt volgend jaar uitgevoerd. 

Frisia Villa

Ook de omgeving van de Frisia Villa - bij het theater - is velen een doorn in het oog. Er wordt momenteel aan een plan gewerkt om dat terrein tussen theater en de Oude Kerk een beter aanzien te geven. Nu is dat een rommeltje met parkeerterreinen, fietsstallingen en een afbrokkelende fontein. 

Wethouder Engbert Stroobosscher lichtte deze maand alvast een tipje op van de sluier.  ,,We willen de zuidelijke entree (bij het theater, red.) aanpassingen doen. De parkeerplaatsen hier worden verwijderd en ter compensatie worden de parkeerplaatsen aan de Duivenweide waar nu de fietsstalling ligt, weer in gebruik genomen.” 

Verder wordt bekeken of het fietspad daar niet verlegd kan worden zodat die beter aansluit op de Hoofdstraat. De opknap van de fontein zit nog niet in de plannen inbegrepen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Veenendaal

De Vallei